Arabiska för beordra, kosta

kallafa
ﻛَﻠَّﻒَ
beordra, kosta – dåtid han
yukallifu
ﻳُﻜَﻠِّﻒُ
beordra, kosta – nutid han

Det arabiska verbet för att beordra, kosta skrivs ﻛَﻠَّﻒَ och uttalas kallafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻜَﻠِّﻒُ och uttalas yukallifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet beordra, kosta består av de arabiska bokstäverna kaf som skrivs och uttalas k, lam som skrivs och uttalas l och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med beordra, kosta

Alla bokstäver i beordra, kosta

ﻛَﻠَّﻒَ
ﻛـ
ـﻠـ
ـﻒ
 
ﻛـ
ـﻠـ
ـﻒ
 
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
kaf
k
lam
l
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för beordra, kosta består av: Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻛَﻠَّﻒَ och uttalas kallafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för beordra, kosta

fa33ala blir kallafa

Vi har sett att det arabiska ordet för beordra, kosta skrivs ﻛَﻠَّﻒَ och uttalas kallafa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är k, l och f, blir ordet kallafa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som beordra, kosta

Böjningsformer av beordra, kosta

dåtid
nutid
han
kallafa
ﻛَﻠَّﻒَ
han - dåtid
yukallifu
ﻳُﻜَﻠِّﻒُ
han - nutid
hon
kallafat
ﻛَﻠَّﻔَﺖ
hon - dåtid
tukallifu
ﺗُﻜَﻠِّﻒُ
hon - nutid
jag
kallaftu
ﻛَﻠَّﻔﺖُ
jag - dåtid
'ukallifu
ﺃُﻛَﻠِّﻒُ
jag - nutid