Arabiska för sväva

Hawwama
ﺣَﻮَّﻡَ
sväva – dåtid han
yuHawwimu
ﻳُﺤَﻮِّﻡُ
sväva – nutid han

Det arabiska verbet för att sväva skrivs ﺣَﻮَّﻡَ och uttalas Hawwama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺤَﻮِّﻡُ och uttalas yuHawwimu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet sväva

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet sväva består av de arabiska bokstäverna Ha som skrivs och uttalas H, waw som skrivs och uttalas w och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med sväva

Alla bokstäver i sväva

ﺣَﻮَّﻡَ
ﺣـ
ـﻮ
 
ﺣـ
ـﻮ
 
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ـﻮ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
Ha
H
waw
w
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för sväva består av: Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ﺣـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺣَﻮَّﻡَ och uttalas Hawwama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för sväva

fa33ala blir Hawwama

Vi har sett att det arabiska ordet för sväva skrivs ﺣَﻮَّﻡَ och uttalas Hawwama. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är H, w och m, blir ordet Hawwama.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som sväva

Böjningsformer av sväva

dåtid
nutid
han
Hawwama
ﺣَﻮَّﻡَ
han - dåtid
yuHawwimu
ﻳُﺤَﻮِّﻡُ
han - nutid
hon
Hawwamat
ﺣَﻮَّﻣَﺖ
hon - dåtid
tuHawwimu
ﺗُﺤَﻮِّﻡُ
hon - nutid
jag
Hawwamtu
ﺣَﻮَّﻣﺖُ
jag - dåtid
'uHawwimu
ﺃُﺣَﻮِّﻡُ
jag - nutid