Arabiska för marknadsföra

rawwaja
ﺭَﻭَّﺝَ
marknadsföra – dåtid han
yurawwiju
ﻳُﺮَﻭِّﺝُ
marknadsföra – nutid han

Det arabiska verbet för att marknadsföra skrivs ﺭَﻭَّﺝَ och uttalas rawwaja i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﻭِّﺝُ och uttalas yurawwiju. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet marknadsföra

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet marknadsföra består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, waw som skrivs och uttalas w och jim som skrivs och uttalas j. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med marknadsföra

Alla bokstäver i marknadsföra

ﺭَﻭَّﺝَ
 
 
ـﺮ
ـﻮ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
 
ra
r
waw
w
jim
j
 
 
Det arabiska ordet för marknadsföra består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻭَّﺝَ och uttalas rawwaja.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för marknadsföra

fa33ala blir rawwaja

Vi har sett att det arabiska ordet för marknadsföra skrivs ﺭَﻭَّﺝَ och uttalas rawwaja. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är r, w och j, blir ordet rawwaja.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som marknadsföra

Böjningsformer av marknadsföra

dåtid
nutid
han
rawwaja
ﺭَﻭَّﺝَ
han - dåtid
yurawwiju
ﻳُﺮَﻭِّﺝُ
han - nutid
hon
rawwajat
ﺭَﻭَّﺟَﺖ
hon - dåtid
turawwiju
ﺗُﺮَﻭِّﺝُ
hon - nutid
jag
rawwajtu
ﺭَﻭَّﺟﺖُ
jag - dåtid
'urawwiju
ﺃُﺭَﻭِّﺝُ
jag - nutid