Arabiska för fastighet

3aqaar
ﻋَﻘَﺎﺭ
fastighet – maskulinum singular

Det arabiska ordet för fastighet uttalas 3aqaar och skrivs ﻋَﻘَﺎﺭ.

Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet fastighet

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet fastighet består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, qaf som skrivs och uttalas q och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Alla bokstäver i fastighet

ﻋَﻘَﺎﺭ
ﻋـ
ـﻘـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻘـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ـﺎ
ـﺮ
 
ayn
3
qaf
q
alef
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för fastighet består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻘـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﻋَﻘَﺎﺭ och uttalas 3aqaar.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för fastighet

fa3aal blir 3aqaar

Vi har sett att det arabiska ordet för fastighet skrivs ﻋَﻘَﺎﺭ och uttalas 3aqaar. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3aal där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3aal och ordets rotbokstäver är 3, q och r, blir ordet 3aqaar.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som fastighet