Arabiska för ackreditera, godkänna

fawwaDa
ﻓَﻮَّﺽَ
ackreditera, godkänna – dåtid han
yufawwiDu
ﻳُﻔَﻮِّﺽُ
ackreditera, godkänna – nutid han

Det arabiska verbet för att ackreditera, godkänna skrivs ﻓَﻮَّﺽَ och uttalas fawwaDa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻔَﻮِّﺽُ och uttalas yufawwiDu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet ackreditera, godkänna består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, waw som skrivs och uttalas w och Dad som skrivs och uttalas D. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med ackreditera, godkänna

Alla bokstäver i ackreditera, godkänna

ﻓَﻮَّﺽَ
ﻓـ
ـﻮ
 
ﻓـ
ـﻮ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﻮ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
 
fa
f
waw
w
Dad
D
 
 
Det arabiska ordet för ackreditera, godkänna består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﻮَّﺽَ och uttalas fawwaDa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för ackreditera, godkänna

fa33ala blir fawwaDa

Vi har sett att det arabiska ordet för ackreditera, godkänna skrivs ﻓَﻮَّﺽَ och uttalas fawwaDa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är f, w och D, blir ordet fawwaDa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som ackreditera, godkänna

Böjningsformer av ackreditera, godkänna

dåtid
nutid
han
fawwaDa
ﻓَﻮَّﺽَ
han - dåtid
yufawwiDu
ﻳُﻔَﻮِّﺽُ
han - nutid
hon
fawwaDat
ﻓَﻮَّﺿَﺖ
hon - dåtid
tufawwiDu
ﺗُﻔَﻮِّﺽُ
hon - nutid
jag
fawwaDtu
ﻓَﻮَّﺿﺖُ
jag - dåtid
'ufawwiDu
ﺃُﻓَﻮِّﺽُ
jag - nutid