Arabiska för lura

'awhama
ﺃَﻭﻫَﻢَ
lura – dåtid han
yuuhimu
ﻳُﻮﻫِﻢُ
lura – nutid han

Det arabiska verbet för att lura skrivs ﺃَﻭﻫَﻢَ och uttalas 'awhama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻮﻫِﻢُ och uttalas yuuhimu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet lura består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, ha som skrivs och uttalas h och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med lura

Alla bokstäver i lura

ﺃَﻭﻫَﻢَ
ﻫـ
ـﻢ
 
ﻫـ
ـﻢ
 
ـﺄ
ـﻮ
ﻫـ
ـﻬـ
ـﻪ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
alif hamza
'
waw
w
ha
h
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för lura består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺃ och uttalas '. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Bokstaven ha som skrivs ﻩ (här som ﻫـ ) och uttalas h och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻢ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺃَﻭﻫَﻢَ och uttalas 'awhama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för lura

'af3ala blir 'awhama

Vi har sett att det arabiska ordet för lura skrivs ﺃَﻭﻫَﻢَ och uttalas 'awhama. Ordet följer mönstret verb form 4. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen 'af3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är 'af3ala och ordets rotbokstäver är w, h och m, blir ordet 'awhama.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som lura

Böjningsformer av lura

dåtid
nutid
han
'awhama
ﺃَﻭﻫَﻢَ
han - dåtid
yuuhimu
ﻳُﻮﻫِﻢُ
han - nutid
hon
'awhamat
ﺃَﻭﻫَﻤَﺖ
hon - dåtid
tuuhimu
ﺗُﻮﻫِﻢُ
hon - nutid
jag
'awhamtu
ﺃَﻭﻫَﻤﺖُ
jag - dåtid
'uuhimu
ﺃُﻭﻫِﻢُ
jag - nutid