Arabiska för klinik

3iyaada
ﻋِﻴَﺎﺩَﺓ
klinik – femininum singular

Det arabiska ordet för klinik uttalas 3iyaada och skrivs ﻋِﻴَﺎﺩَﺓ.

Om ljudfilerna
Kategori: medicin
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet klinik

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet klinik består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, waw som skrivs och uttalas w och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med klinik

Alla bokstäver i klinik

ﻋِﻴَﺎﺩَﺓ
ﻋـ
ـﻴـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻴـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
ـﺎ
ـﺪ
ـﺔ
 
ayn
3
ya
y
alef
dal
d
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för klinik består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ (här som ـﻴـ ) och uttalas y och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ och uttalas . Ordet skrivs därför ﻋِﻴَﺎﺩَﺓ och uttalas 3iyaada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver