Arabiska för slakta

dhabaHa
ﺫَﺑَﺢَ
slakta – dåtid han
yadhbaHu
ﻳَﺬﺑَﺢُ
slakta – nutid han

Det arabiska verbet för att slakta skrivs ﺫَﺑَﺢَ och uttalas dhabaHa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺬﺑَﺢُ och uttalas yadhbaHu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet slakta består av de arabiska bokstäverna dhal som skrivs och uttalas dh, beh som skrivs och uttalas b och Ha som skrivs och uttalas H. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med slakta

Alla bokstäver i slakta

ﺫَﺑَﺢَ
ﺑـ
ـﺢ
 
ﺑـ
ـﺢ
 
ـﺬ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
 
dhal
dh
beh
b
Ha
H
 
 
Det arabiska ordet för slakta består av: Bokstaven dhal som skrivs ﺫ och uttalas dh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ﺑـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ـﺢ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺫَﺑَﺢَ och uttalas dhabaHa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av slakta

dåtid
nutid
han
dhabaHa
ﺫَﺑَﺢَ
han - dåtid
yadhbaHu
ﻳَﺬﺑَﺢُ
han - nutid
hon
dhabaHat
ﺫَﺑَﺤَﺖ
hon - dåtid
tadhbaHu
ﺗَﺬﺑَﺢُ
hon - nutid
jag
dhabaHtu
ﺫَﺑَﺤﺖُ
jag - dåtid
'adhbaHu
ﺃَﺫﺑَﺢُ
jag - nutid