Arabiska för känna smärta

waji3a
ﻭَﺟِﻊَ
känna smärta – dåtid han
yaja3u
ﻳَﺠَﻊُ
känna smärta – nutid han

Det arabiska verbet för att känna smärta skrivs ﻭَﺟِﻊَ och uttalas waji3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺠَﻊُ och uttalas yaja3u. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet känna smärta består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, jim som skrivs och uttalas j och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med känna smärta

Alla bokstäver i känna smärta

ﻭَﺟِﻊَ
ﺟـ
ـﻊ
 
ﺟـ
ـﻊ
 
ـﻮ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
waw
w
jim
j
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för känna smärta består av: Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻭَﺟِﻊَ och uttalas waji3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för känna smärta

fa3ila blir waji3a

Vi har sett att det arabiska ordet för känna smärta skrivs ﻭَﺟِﻊَ och uttalas waji3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är w, j och 3, blir ordet waji3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som känna smärta

Böjningsformer av känna smärta

dåtid
nutid
han
waji3a
ﻭَﺟِﻊَ
han - dåtid
yaja3u
ﻳَﺠَﻊُ
han - nutid
hon
waji3at
ﻭَﺟِﻌَﺖ
hon - dåtid
taja3u
ﺗَﺠَﻊُ
hon - nutid
jag
waji3tu
ﻭَﺟِﻌﺖُ
jag - dåtid
'aja3u
ﺃَﺟَﻊُ
jag - nutid