Arabiska för spinna

ghazala
ﻏَﺰَﻝَ
spinna – dåtid han
yaghzilu
ﻳَﻐﺰِﻝُ
spinna – nutid han

Det arabiska verbet för att spinna skrivs ﻏَﺰَﻝَ och uttalas ghazala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻐﺰِﻝُ och uttalas yaghzilu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet spinna består av de arabiska bokstäverna ghayn som skrivs och uttalas gh, zayn som skrivs och uttalas z och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med spinna

Alla bokstäver i spinna

ﻏَﺰَﻝَ
ﻏـ
ـﺰ
 
ﻏـ
ـﺰ
 
ﻏـ
ـﻐـ
ـﻎ
ـﺰ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
ghayn
gh
zayn
z
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för spinna består av: Bokstaven ghayn som skrivs ﻍ (här som ﻏـ ) och uttalas gh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻏَﺰَﻝَ och uttalas ghazala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av spinna

dåtid
nutid
han
ghazala
ﻏَﺰَﻝَ
han - dåtid
yaghzilu
ﻳَﻐﺰِﻝُ
han - nutid
hon
ghazalat
ﻏَﺰَﻟَﺖ
hon - dåtid
taghzilu
ﺗَﻐﺰِﻝُ
hon - nutid
jag
ghazaltu
ﻏَﺰَﻟﺖُ
jag - dåtid
'aghzilu
ﺃَﻏﺰِﻝُ
jag - nutid