Arabiska för tämja

rawwaDa
ﺭَﻭَّﺽَ
tämja – dåtid han
yurawwiDu
ﻳُﺮَﻭِّﺽُ
tämja – nutid han

Det arabiska verbet för att tämja skrivs ﺭَﻭَّﺽَ och uttalas rawwaDa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﻭِّﺽُ och uttalas yurawwiDu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet tämja består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, waw som skrivs och uttalas w och Dad som skrivs och uttalas D. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med tämja

Alla bokstäver i tämja

ﺭَﻭَّﺽَ
 
 
ـﺮ
ـﻮ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
 
ra
r
waw
w
Dad
D
 
 
Det arabiska ordet för tämja består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻭَّﺽَ och uttalas rawwaDa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för tämja

fa33ala blir rawwaDa

Vi har sett att det arabiska ordet för tämja skrivs ﺭَﻭَّﺽَ och uttalas rawwaDa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är r, w och D, blir ordet rawwaDa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som tämja

Böjningsformer av tämja

dåtid
nutid
han
rawwaDa
ﺭَﻭَّﺽَ
han - dåtid
yurawwiDu
ﻳُﺮَﻭِّﺽُ
han - nutid
hon
rawwaDat
ﺭَﻭَّﺿَﺖ
hon - dåtid
turawwiDu
ﺗُﺮَﻭِّﺽُ
hon - nutid
jag
rawwaDtu
ﺭَﻭَّﺿﺖُ
jag - dåtid
'urawwiDu
ﺃُﺭَﻭِّﺽُ
jag - nutid