Arabiska för slående

Daarib
ﺿَﺎﺭِﺏ
slående – maskulinum singular

Det arabiska ordet för slående uttalas Daarib och skrivs ﺿَﺎﺭِﺏ.

Ordklass: adjektiv. Mönster: aktivt particip

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet slående består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, ra som skrivs och uttalas r och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med slående

Alla bokstäver i slående

ﺿَﺎﺭِﺏ
ﺿـ
ـﺎ
 
ﺿـ
ـﺎ
 
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ـﺎ
ـﺮ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
Dad
D
alef
ra
r
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för slående består av: Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ och uttalas b och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﺿَﺎﺭِﺏ och uttalas Daarib.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för slående

faa3il blir Daarib

Vi har sett att det arabiska ordet för slående skrivs ﺿَﺎﺭِﺏ och uttalas Daarib. Ordet följer mönstret aktivt particip form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3il där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3il och ordets rotbokstäver är D, r och b, blir ordet Daarib.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som slående