Arabiska för hacka

kharraTa
ﺧَﺮَّﻁَ
hacka – dåtid han
yukharriTu
ﻳُﺨَﺮِّﻁُ
hacka – nutid han

Det arabiska verbet för att hacka skrivs ﺧَﺮَّﻁَ och uttalas kharraTa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﺮِّﻁُ och uttalas yukharriTu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet hacka består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, ra som skrivs och uttalas r och Ta som skrivs och uttalas T. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med hacka

Alla bokstäver i hacka

ﺧَﺮَّﻁَ
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺮ
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
 
kha
kh
ra
r
Ta
T
 
 
Det arabiska ordet för hacka består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ta som skrivs ﻁ och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﺮَّﻁَ och uttalas kharraTa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av hacka

dåtid
nutid
han
kharraTa
ﺧَﺮَّﻁَ
han - dåtid
yukharriTu
ﻳُﺨَﺮِّﻁُ
han - nutid
hon
kharraTat
ﺧَﺮَّﻃَﺖ
hon - dåtid
tukharriTu
ﺗُﺨَﺮِّﻁُ
hon - nutid
jag
kharraTtu
ﺧَﺮَّﻃﺖُ
jag - dåtid
'ukharriTu
ﺃُﺧَﺮِّﻁُ
jag - nutid