Arabiska för dra av, svarva

kharaTa
ﺧَﺮَﻁَ
dra av, svarva – dåtid han
yakhriTu
ﻳَﺨﺮِﻁُ
dra av, svarva – nutid han

Det arabiska verbet för att dra av, svarva skrivs ﺧَﺮَﻁَ och uttalas kharaTa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﺮِﻁُ och uttalas yakhriTu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet dra av, svarva består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, ra som skrivs och uttalas r och Ta som skrivs och uttalas T. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med dra av, svarva

Alla bokstäver i dra av, svarva

ﺧَﺮَﻁَ
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺮ
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
 
kha
kh
ra
r
Ta
T
 
 
Det arabiska ordet för dra av, svarva består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ta som skrivs ﻁ och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﺮَﻁَ och uttalas kharaTa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av dra av, svarva

dåtid
nutid
han
kharaTa
ﺧَﺮَﻁَ
han - dåtid
yakhriTu
ﻳَﺨﺮِﻁُ
han - nutid
hon
kharaTat
ﺧَﺮَﻃَﺖ
hon - dåtid
takhriTu
ﺗَﺨﺮِﻁُ
hon - nutid
jag
kharaTtu
ﺧَﺮَﻃﺖُ
jag - dåtid
'akhriTu
ﺃَﺧﺮِﻁُ
jag - nutid