Arabiska för slåss mot

Saara3a
ﺻَﺎﺭَﻉَ
slåss mot – dåtid han
yuSaari3u
ﻳُﺼَﺎﺭِﻉُ
slåss mot – nutid han

Det arabiska verbet för att slåss mot skrivs ﺻَﺎﺭَﻉَ och uttalas Saara3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺼَﺎﺭِﻉُ och uttalas yuSaari3u. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet slåss mot består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med slåss mot

Alla bokstäver i slåss mot

ﺻَﺎﺭَﻉَ
ﺻـ
ـﺎ
 
ﺻـ
ـﺎ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ـﺎ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
Sad
S
alef
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för slåss mot består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﺎﺭَﻉَ och uttalas Saara3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för slåss mot

faa3ala blir Saara3a

Vi har sett att det arabiska ordet för slåss mot skrivs ﺻَﺎﺭَﻉَ och uttalas Saara3a. Ordet följer mönstret verb form 3. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ala och ordets rotbokstäver är S, r och 3, blir ordet Saara3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som slåss mot

Böjningsformer av slåss mot

dåtid
nutid
han
Saara3a
ﺻَﺎﺭَﻉَ
han - dåtid
yuSaari3u
ﻳُﺼَﺎﺭِﻉُ
han - nutid
hon
Saara3at
ﺻَﺎﺭَﻋَﺖ
hon - dåtid
tuSaari3u
ﺗُﺼَﺎﺭِﻉُ
hon - nutid
jag
Saara3tu
ﺻَﺎﺭَﻋﺖُ
jag - dåtid
'uSaari3u
ﺃُﺻَﺎﺭِﻉُ
jag - nutid