Arabiska för slå ner

Sara3a
ﺻَﺮَﻉَ
slå ner – dåtid han
yaSra3u
ﻳَﺼﺮَﻉُ
slå ner – nutid han

Det arabiska verbet för att slå ner skrivs ﺻَﺮَﻉَ och uttalas Sara3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺼﺮَﻉُ och uttalas yaSra3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet slå ner består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med slå ner

Alla bokstäver i slå ner

ﺻَﺮَﻉَ
ﺻـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
Sad
S
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för slå ner består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﺮَﻉَ och uttalas Sara3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för slå ner

fa3ala blir Sara3a

Vi har sett att det arabiska ordet för slå ner skrivs ﺻَﺮَﻉَ och uttalas Sara3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är S, r och 3, blir ordet Sara3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som slå ner

Böjningsformer av slå ner

dåtid
nutid
han
Sara3a
ﺻَﺮَﻉَ
han - dåtid
yaSra3u
ﻳَﺼﺮَﻉُ
han - nutid
hon
Sara3at
ﺻَﺮَﻋَﺖ
hon - dåtid
taSra3u
ﺗَﺼﺮَﻉُ
hon - nutid
jag
Sara3tu
ﺻَﺮَﻋﺖُ
jag - dåtid
'aSra3u
ﺃَﺻﺮَﻉُ
jag - nutid