Arabiska för internationalisera

dawwala
ﺩَﻭَّﻝَ
internationalisera – dåtid han
yudawwilu
ﻳُﺪَﻭِّﻝُ
internationalisera – nutid han

Det arabiska verbet för att internationalisera skrivs ﺩَﻭَّﻝَ och uttalas dawwala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺪَﻭِّﻝُ och uttalas yudawwilu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet internationalisera består av de arabiska bokstäverna dal som skrivs och uttalas d, waw som skrivs och uttalas w och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med internationalisera

Alla bokstäver i internationalisera

ﺩَﻭَّﻝَ
 
 
ـﺪ
ـﻮ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
dal
d
waw
w
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för internationalisera består av: Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺩَﻭَّﻝَ och uttalas dawwala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för internationalisera

fa33ala blir dawwala

Vi har sett att det arabiska ordet för internationalisera skrivs ﺩَﻭَّﻝَ och uttalas dawwala. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är d, w och l, blir ordet dawwala.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som internationalisera

Böjningsformer av internationalisera

dåtid
nutid
han
dawwala
ﺩَﻭَّﻝَ
han - dåtid
yudawwilu
ﻳُﺪَﻭِّﻝُ
han - nutid
hon
dawwalat
ﺩَﻭَّﻟَﺖ
hon - dåtid
tudawwilu
ﺗُﺪَﻭِّﻝُ
hon - nutid
jag
dawwaltu
ﺩَﻭَّﻟﺖُ
jag - dåtid
'udawwilu
ﺃُﺩَﻭِّﻝُ
jag - nutid