Arabiska för skryta, vara stolt

iftakhara
ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَ
skryta, vara stolt – dåtid han
yaftakhiru
ﻳَﻔﺘَﺨِﺮُ
skryta, vara stolt – nutid han

Det arabiska verbet för att skryta, vara stolt skrivs ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَ och uttalas iftakhara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻔﺘَﺨِﺮُ och uttalas yaftakhiru. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet skryta, vara stolt består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, kha som skrivs och uttalas kh och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med skryta, vara stolt

Alla bokstäver i skryta, vara stolt

ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَ
ﻓـ
ـﺘـ
ـﺨـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﺘـ
ـﺨـ
ـﺮ
 
ـﺎ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺮ
 
alef
fa
f
ta
t
kha
kh
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för skryta, vara stolt består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ـﺨـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَ och uttalas iftakhara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av skryta, vara stolt

dåtid
nutid
han
iftakhara
ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَ
han - dåtid
yaftakhiru
ﻳَﻔﺘَﺨِﺮُ
han - nutid
hon
iftakharat
ﺍِﻓﺘَﺨَﺮَﺕ
hon - dåtid
taftakhiru
ﺗَﻔﺘَﺨِﺮُ
hon - nutid
jag
iftakhartu
ﺍِﻓﺘَﺨَﺮﺕُ
jag - dåtid
'aftakhiru
ﺃَﻓﺘَﺨِﺮُ
jag - nutid