Arabiska för vara generös, vara ädel

karuma
ﻛَﺮُﻡَ
vara generös, vara ädel – dåtid han
yakrumu
ﻳَﻜﺮُﻡُ
vara generös, vara ädel – nutid han

Det arabiska verbet för att vara generös, vara ädel skrivs ﻛَﺮُﻡَ och uttalas karuma i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻜﺮُﻡُ och uttalas yakrumu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vara generös, vara ädel består av de arabiska bokstäverna kaf som skrivs och uttalas k, ra som skrivs och uttalas r och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vara generös, vara ädel

Alla bokstäver i vara generös, vara ädel

ﻛَﺮُﻡَ
ﻛـ
ـﺮ
 
ﻛـ
ـﺮ
 
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﺮ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
kaf
k
ra
r
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för vara generös, vara ädel består av: Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen u som skriv som tecknet ُ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻛَﺮُﻡَ och uttalas karuma.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för vara generös, vara ädel

fa3ula blir karuma

Vi har sett att det arabiska ordet för vara generös, vara ädel skrivs ﻛَﺮُﻡَ och uttalas karuma. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ula där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ula och ordets rotbokstäver är k, r och m, blir ordet karuma.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som vara generös, vara ädel

Böjningsformer av vara generös, vara ädel

dåtid
nutid
han
karuma
ﻛَﺮُﻡَ
han - dåtid
yakrumu
ﻳَﻜﺮُﻡُ
han - nutid
hon
karumat
ﻛَﺮُﻣَﺖ
hon - dåtid
takrumu
ﺗَﻜﺮُﻡُ
hon - nutid
jag
karumtu
ﻛَﺮُﻣﺖُ
jag - dåtid
'akrumu
ﺃَﻛﺮُﻡُ
jag - nutid