Arabiska för bli berusad

sakira
ﺳَﻜِﺮَ
bli berusad – dåtid han
yaskaru
ﻳَﺴﻜَﺮُ
bli berusad – nutid han

Det arabiska verbet för att bli berusad skrivs ﺳَﻜِﺮَ och uttalas sakira i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺴﻜَﺮُ och uttalas yaskaru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bli berusad består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, kaf som skrivs och uttalas k och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bli berusad

Alla bokstäver i bli berusad

ﺳَﻜِﺮَ
ﺳـ
ـﻜـ
ـﺮ
 
ﺳـ
ـﻜـ
ـﺮ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﺮ
 
sin
s
kaf
k
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för bli berusad består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ـﻜـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺳَﻜِﺮَ och uttalas sakira.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för bli berusad

fa3ila blir sakira

Vi har sett att det arabiska ordet för bli berusad skrivs ﺳَﻜِﺮَ och uttalas sakira. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är s, k och r, blir ordet sakira.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som bli berusad

Böjningsformer av bli berusad

dåtid
nutid
han
sakira
ﺳَﻜِﺮَ
han - dåtid
yaskaru
ﻳَﺴﻜَﺮُ
han - nutid
hon
sakirat
ﺳَﻜِﺮَﺕ
hon - dåtid
taskaru
ﺗَﺴﻜَﺮُ
hon - nutid
jag
sakirtu
ﺳَﻜِﺮﺕُ
jag - dåtid
'askaru
ﺃَﺳﻜَﺮُ
jag - nutid