Arabiska för pyramid

haram
ﻫَﺮَﻡ
pyramid – maskulinum singular

Det arabiska ordet för pyramid uttalas haram och skrivs ﻫَﺮَﻡ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns pyramid i:

'ahraam
ﺃَﻫﺮَﺍﻡ
pyramid – maskulinum plural
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet pyramid

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet pyramid består av de arabiska bokstäverna ha som skrivs och uttalas h, ra som skrivs och uttalas r och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med pyramid

Alla bokstäver i pyramid

ﻫَﺮَﻡ
ﻫـ
ـﺮ
 
ﻫـ
ـﺮ
 
ﻫـ
ـﻬـ
ـﻪ
ـﺮ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
ha
h
ra
r
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för pyramid består av: Bokstaven ha som skrivs ﻩ (här som ﻫـ ) och uttalas h och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﻫَﺮَﻡ och uttalas haram.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för pyramid

fa3al blir haram

Vi har sett att det arabiska ordet för pyramid skrivs ﻫَﺮَﻡ och uttalas haram. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3al där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3al och ordets rotbokstäver är h, r och m, blir ordet haram.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som pyramid