Arabiska för myra

namla
ﻧَﻤﻠَﺔ
myra – femininum singular

Det arabiska ordet för myra uttalas namla och skrivs ﻧَﻤﻠَﺔ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns myra i:

nimaal
ﻧِﻤَﺎﻝ
myra – femininum plural
Kategori: zoologi
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet myra

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet myra består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, mim som skrivs och uttalas m och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med myra

Alla bokstäver i myra

ﻧَﻤﻠَﺔ
ﻧـ
ـﻤـ
ـﻠـ
ـﺔ
 
ﻧـ
ـﻤـ
ـﻠـ
ـﺔ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺔ
 
nun
n
mim
m
lam
l
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för myra består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ (här som ـﺔ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﻧَﻤﻠَﺔ och uttalas namla.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för myra

fa3la blir namla

Vi har sett att det arabiska ordet för myra skrivs ﻧَﻤﻠَﺔ och uttalas namla. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3la där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3la och ordets rotbokstäver är n, m och l, blir ordet namla.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som myra