Arabiska för pirra

namila
ﻧَﻤِﻞَ
pirra – dåtid han
yanmalu
ﻳَﻨﻤَﻞُ
pirra – nutid han

Det arabiska verbet för att pirra skrivs ﻧَﻤِﻞَ och uttalas namila i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻨﻤَﻞُ och uttalas yanmalu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet pirra består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, mim som skrivs och uttalas m och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med pirra

Alla bokstäver i pirra

ﻧَﻤِﻞَ
ﻧـ
ـﻤـ
ـﻞ
 
ﻧـ
ـﻤـ
ـﻞ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
nun
n
mim
m
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för pirra består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻞ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻧَﻤِﻞَ och uttalas namila.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för pirra

fa3ila blir namila

Vi har sett att det arabiska ordet för pirra skrivs ﻧَﻤِﻞَ och uttalas namila. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är n, m och l, blir ordet namila.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som pirra

Böjningsformer av pirra

dåtid
nutid
han
namila
ﻧَﻤِﻞَ
han - dåtid
yanmalu
ﻳَﻨﻤَﻞُ
han - nutid
hon
namilat
ﻧَﻤِﻠَﺖ
hon - dåtid
tanmalu
ﺗَﻨﻤَﻞُ
hon - nutid
jag
namiltu
ﻧَﻤِﻠﺖُ
jag - dåtid
'anmalu
ﺃَﻧﻤَﻞُ
jag - nutid