Arabiska för skrämma

rawwa3a
ﺭَﻭَّﻉَ
skrämma – dåtid han
yurawwi3u
ﻳُﺮَﻭِّﻉُ
skrämma – nutid han

Det arabiska verbet för att skrämma skrivs ﺭَﻭَّﻉَ och uttalas rawwa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﻭِّﻉُ och uttalas yurawwi3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb
Viktiga bokstäver:
Roten till ordet skrämma består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, waw som skrivs och uttalas w och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med skrämma

Alla bokstäver i skrämma

ﺭَﻭَّﻉَ
 
 
ـﺮ
ـﻮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
ra
r
waw
w
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för skrämma består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻭَّﻉَ och uttalas rawwa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för skrämma

fa33ala blir rawwa3a

Vi har sett att det arabiska ordet för skrämma skrivs ﺭَﻭَّﻉَ och uttalas rawwa3a. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är r, w och 3, blir ordet rawwa3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som skrämma

Böjningsformer av skrämma

dåtid
nutid
han
rawwa3a
ﺭَﻭَّﻉَ
han - dåtid
yurawwi3u
ﻳُﺮَﻭِّﻉُ
han - nutid
hon
rawwa3at
ﺭَﻭَّﻋَﺖ
hon - dåtid
turawwi3u
ﺗُﺮَﻭِّﻉُ
hon - nutid
jag
rawwa3tu
ﺭَﻭَّﻋﺖُ
jag - dåtid
'urawwi3u
ﺃُﺭَﻭِّﻉُ
jag - nutid