Arabiska för lita på

wathiqa
ﻭَﺛِﻖَ
lita på – dåtid han
yathaqu
ﻳَﺜَﻖُ
lita på – nutid han

Det arabiska verbet för att lita på skrivs ﻭَﺛِﻖَ och uttalas wathiqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺜَﻖُ och uttalas yathaqu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet lita på består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, tha som skrivs och uttalas th och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med lita på

Alla bokstäver i lita på

ﻭَﺛِﻖَ
ﺛـ
ـﻖ
 
ﺛـ
ـﻖ
 
ـﻮ
ﺛـ
ـﺜـ
ـﺚ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
waw
w
tha
th
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för lita på består av: Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven tha som skrivs ﺙ (här som ﺛـ ) och uttalas th och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻖ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻭَﺛِﻖَ och uttalas wathiqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av lita på

dåtid
nutid
han
wathiqa
ﻭَﺛِﻖَ
han - dåtid
yathaqu
ﻳَﺜَﻖُ
han - nutid
hon
wathiqat
ﻭَﺛِﻘَﺖ
hon - dåtid
tathaqu
ﺗَﺜَﻖُ
hon - nutid
jag
wathiqtu
ﻭَﺛِﻘﺖُ
jag - dåtid
'athaqu
ﺃَﺛَﻖُ
jag - nutid