Arabiska för buga

inHanaa
ﺍِﻧﺤَﻨَﻰ
buga – dåtid han
yanHanii
ﻳَﻨﺤَﻨِﻲ
buga – nutid han

Det arabiska verbet för att buga skrivs ﺍِﻧﺤَﻨَﻰ och uttalas inHanaa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻨﺤَﻨِﻲ och uttalas yanHanii. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet buga

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet buga består av de arabiska bokstäverna Ha som skrivs och uttalas H, nun som skrivs och uttalas n och ya som skrivs och uttalas y. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Alla bokstäver i buga

ﺍِﻧﺤَﻨَﻰ
ﻧـ
ـﺤـ
ـﻨـ
ـﻰ
 
ﻧـ
ـﺤـ
ـﻨـ
ـﻰ
 
ـﺎ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ـﻰ
 
alef
nun
n
Ha
H
nun
n
a
 
 
Det arabiska ordet för buga består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ـﺤـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻨـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven som skrivs ﻯ (här som ـﻰ ) och uttalas a. Ordet skrivs därför ﺍِﻧﺤَﻨَﻰ och uttalas inHanaa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av buga

dåtid
nutid
han
inHanaa
ﺍِﻧﺤَﻨَﻰ
han - dåtid
yanHanii
ﻳَﻨﺤَﻨِﻲ
han - nutid
hon
inHanayat
ﺍِﻧﺤَﻨَﻴَﺖ
hon - dåtid
tanHanii
ﺗَﻨﺤَﻨِﻲ
hon - nutid
jag
inHanaytu
ﺍِﻧﺤَﻨَﻴﺖُ
jag - dåtid
'anHanii
ﺃَﻧﺤَﻨِﻲ
jag - nutid