Arabiska för rädisa

fujla
ﻓُﺠﻠَﺔ
rädisa – femininum singular

Det arabiska ordet för rädisa uttalas fujla och skrivs ﻓُﺠﻠَﺔ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns rädisa i:

fujuul
ﻓُﺠُﻮﻝ
rädisa – femininum plural
Kategori: mat
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet rädisa

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet rädisa består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, jim som skrivs och uttalas j och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Alla bokstäver i rädisa

ﻓُﺠﻠَﺔ
ﻓـ
ـﺠـ
ـﻠـ
ـﺔ
 
ﻓـ
ـﺠـ
ـﻠـ
ـﺔ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺔ
 
fa
f
jim
j
lam
l
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för rädisa består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen u som skriv som tecknet ُ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ـﺠـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ (här som ـﺔ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﻓُﺠﻠَﺔ och uttalas fujla.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för rädisa

fu3la blir fujla

Vi har sett att det arabiska ordet för rädisa skrivs ﻓُﺠﻠَﺔ och uttalas fujla. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fu3la där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fu3la och ordets rotbokstäver är f, j och l, blir ordet fujla.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som rädisa