Arabiska för riskera

khaaTara
ﺧَﺎﻃَﺮَ
riskera – dåtid han
yukhaaTiru
ﻳُﺨَﺎﻃِﺮُ
riskera – nutid han

Det arabiska verbet för att riskera skrivs ﺧَﺎﻃَﺮَ och uttalas khaaTara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﺎﻃِﺮُ och uttalas yukhaaTiru. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet riskera består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, Ta som skrivs och uttalas T och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med riskera

Alla bokstäver i riskera

ﺧَﺎﻃَﺮَ
ﺧـ
ـﺎ
ﻃـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺎ
ﻃـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺎ
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
ـﺮ
 
kha
kh
alef
Ta
T
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för riskera består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven Ta som skrivs ﻁ (här som ﻃـ ) och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﺎﻃَﺮَ och uttalas khaaTara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av riskera

dåtid
nutid
han
khaaTara
ﺧَﺎﻃَﺮَ
han - dåtid
yukhaaTiru
ﻳُﺨَﺎﻃِﺮُ
han - nutid
hon
khaaTarat
ﺧَﺎﻃَﺮَﺕ
hon - dåtid
tukhaaTiru
ﺗُﺨَﺎﻃِﺮُ
hon - nutid
jag
khaaTartu
ﺧَﺎﻃَﺮﺕُ
jag - dåtid
'ukhaaTiru
ﺃُﺧَﺎﻃِﺮُ
jag - nutid