Arabiska för lägga till

'aDaafa
ﺃَﺿَﺎﻑَ
lägga till – dåtid han
yuDiifu
ﻳُﻀِﻴﻒُ
lägga till – nutid han

Det arabiska verbet för att lägga till skrivs ﺃَﺿَﺎﻑَ och uttalas 'aDaafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻀِﻴﻒُ och uttalas yuDiifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet lägga till består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, ya som skrivs och uttalas y och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med lägga till

Alla bokstäver i lägga till

ﺃَﺿَﺎﻑَ
ﺿـ
ـﺎ
 
ﺿـ
ـﺎ
 
ـﺄ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ـﺎ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
alif hamza
'
Dad
D
alef
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för lägga till består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺃ och uttalas '. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven fa som skrivs ﻑ och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺃَﺿَﺎﻑَ och uttalas 'aDaafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av lägga till

dåtid
nutid
han
'aDaafa
ﺃَﺿَﺎﻑَ
han - dåtid
yuDiifu
ﻳُﻀِﻴﻒُ
han - nutid
hon
'aDaafat
ﺃَﺿَﺎﻓَﺖ
hon - dåtid
tuDyifu
ﺗُﻀﻴِﻒُ
hon - nutid
jag
'aDaftu
ﺃَﺿَﻔﺖُ
jag - dåtid
'uDyifu
ﺃُﺿﻴِﻒُ
jag - nutid