Arabiska för löpare

rakkaaD
ﺭَﻛَّﺎﺽ
löpare – maskulinum singular

Det arabiska ordet för löpare uttalas rakkaaD och skrivs ﺭَﻛَّﺎﺽ.

Om ljudfilerna
Ordklass: substantiv. Mönster: yrken

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet löpare består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, kaf som skrivs och uttalas k och Dad som skrivs och uttalas D. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med löpare

Alla bokstäver i löpare

ﺭَﻛَّﺎﺽ
ﻛـ
ـﺎ
 
ﻛـ
ـﺎ
 
ـﺮ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﺎ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
 
ra
r
kaf
k
alef
Dad
D
 
 
Det arabiska ordet för löpare består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven Dad som skrivs ﺽ och uttalas D och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﺭَﻛَّﺎﺽ och uttalas rakkaaD.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för löpare

fa33aal blir rakkaaD

Vi har sett att det arabiska ordet för löpare skrivs ﺭَﻛَّﺎﺽ och uttalas rakkaaD. Ordet följer mönstret yrken. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33aal där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33aal och ordets rotbokstäver är r, k och D, blir ordet rakkaaD.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som löpare