Arabiska för knyta, packa

Hazama
ﺣَﺰَﻡَ
knyta, packa – dåtid han
yaHzimu
ﻳَﺤﺰِﻡُ
knyta, packa – nutid han

Det arabiska verbet för att knyta, packa skrivs ﺣَﺰَﻡَ och uttalas Hazama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺤﺰِﻡُ och uttalas yaHzimu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet knyta, packa består av de arabiska bokstäverna Ha som skrivs och uttalas H, zayn som skrivs och uttalas z och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med knyta, packa

Alla bokstäver i knyta, packa

ﺣَﺰَﻡَ
ﺣـ
ـﺰ
 
ﺣـ
ـﺰ
 
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ـﺰ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
Ha
H
zayn
z
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för knyta, packa består av: Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ﺣـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺣَﺰَﻡَ och uttalas Hazama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för knyta, packa

fa3ala blir Hazama

Vi har sett att det arabiska ordet för knyta, packa skrivs ﺣَﺰَﻡَ och uttalas Hazama. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är H, z och m, blir ordet Hazama.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som knyta, packa

Böjningsformer av knyta, packa

dåtid
nutid
han
Hazama
ﺣَﺰَﻡَ
han - dåtid
yaHzimu
ﻳَﺤﺰِﻡُ
han - nutid
hon
Hazamat
ﺣَﺰَﻣَﺖ
hon - dåtid
taHzimu
ﺗَﺤﺰِﻡُ
hon - nutid
jag
Hazamtu
ﺣَﺰَﻣﺖُ
jag - dåtid
'aHzimu
ﺃَﺣﺰِﻡُ
jag - nutid