Arabiska för forma, stapla

kawwana
ﻛَﻮَّﻥَ
forma, stapla – dåtid han
yukawwinu
ﻳُﻜَﻮِّﻥُ
forma, stapla – nutid han

Det arabiska verbet för att forma, stapla skrivs ﻛَﻮَّﻥَ och uttalas kawwana i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻜَﻮِّﻥُ och uttalas yukawwinu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet forma, stapla består av de arabiska bokstäverna kaf som skrivs och uttalas k, waw som skrivs och uttalas w och nun som skrivs och uttalas n. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med forma, stapla

Alla bokstäver i forma, stapla

ﻛَﻮَّﻥَ
ﻛـ
ـﻮ
 
ﻛـ
ـﻮ
 
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﻮ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
kaf
k
waw
w
nun
n
 
 
Det arabiska ordet för forma, stapla består av: Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻛَﻮَّﻥَ och uttalas kawwana.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för forma, stapla

fa33ala blir kawwana

Vi har sett att det arabiska ordet för forma, stapla skrivs ﻛَﻮَّﻥَ och uttalas kawwana. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är k, w och n, blir ordet kawwana.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som forma, stapla

Böjningsformer av forma, stapla

dåtid
nutid
han
kawwana
ﻛَﻮَّﻥَ
han - dåtid
yukawwinu
ﻳُﻜَﻮِّﻥُ
han - nutid
hon
kawwanat
ﻛَﻮَّﻧَﺖ
hon - dåtid
tukawwinu
ﺗُﻜَﻮِّﻥُ
hon - nutid
jag
kawwantu
ﻛَﻮَّﻧﺖُ
jag - dåtid
'ukawwinu
ﺃُﻛَﻮِّﻥُ
jag - nutid