Arabiska för förverkliga

Haqqaqa
ﺣَﻘَّﻖَ
förverkliga – dåtid han
yuHaqqiqu
ﻳُﺤَﻘِّﻖُ
förverkliga – nutid han

Det arabiska verbet för att förverkliga skrivs ﺣَﻘَّﻖَ och uttalas Haqqaqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺤَﻘِّﻖُ och uttalas yuHaqqiqu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förverkliga består av de arabiska bokstäverna Ha som skrivs och uttalas H, qaf som skrivs och uttalas q och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förverkliga

Alla bokstäver i förverkliga

ﺣَﻘَّﻖَ
ﺣـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
ﺣـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
Ha
H
qaf
q
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för förverkliga består av: Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ﺣـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻘـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻖ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺣَﻘَّﻖَ och uttalas Haqqaqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förverkliga

dåtid
nutid
han
Haqqaqa
ﺣَﻘَّﻖَ
han - dåtid
yuHaqqiqu
ﻳُﺤَﻘِّﻖُ
han - nutid
hon
Haqqaqat
ﺣَﻘَّﻘَﺖ
hon - dåtid
tuHaqqiqu
ﺗُﺤَﻘِّﻖُ
hon - nutid
jag
Haqqaqtu
ﺣَﻘَّﻘﺖُ
jag - dåtid
'uHaqqiqu
ﺃُﺣَﻘِّﻖُ
jag - nutid