Arabiska för svälta

jawwa3a
ﺟَﻮَّﻉَ
svälta – dåtid han
yujawwi3u
ﻳُﺠَﻮِّﻉُ
svälta – nutid han

Det arabiska verbet för att svälta skrivs ﺟَﻮَّﻉَ och uttalas jawwa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺠَﻮِّﻉُ och uttalas yujawwi3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet svälta består av de arabiska bokstäverna jim som skrivs och uttalas j, waw som skrivs och uttalas w och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med svälta

Alla bokstäver i svälta

ﺟَﻮَّﻉَ
ﺟـ
ـﻮ
 
ﺟـ
ـﻮ
 
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ـﻮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
jim
j
waw
w
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för svälta består av: Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺟَﻮَّﻉَ och uttalas jawwa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för svälta

fa33ala blir jawwa3a

Vi har sett att det arabiska ordet för svälta skrivs ﺟَﻮَّﻉَ och uttalas jawwa3a. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är j, w och 3, blir ordet jawwa3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som svälta

Böjningsformer av svälta

dåtid
nutid
han
jawwa3a
ﺟَﻮَّﻉَ
han - dåtid
yujawwi3u
ﻳُﺠَﻮِّﻉُ
han - nutid
hon
jawwa3at
ﺟَﻮَّﻋَﺖ
hon - dåtid
tujawwi3u
ﺗُﺠَﻮِّﻉُ
hon - nutid
jag
jawwa3tu
ﺟَﻮَّﻋﺖُ
jag - dåtid
'ujawwi3u
ﺃُﺟَﻮِّﻉُ
jag - nutid