Arabiska för coacha, träna

darraba
ﺩَﺭَّﺏَ
coacha, träna – dåtid han
yudarribu
ﻳُﺪَﺭِّﺏُ
coacha, träna – nutid han

Det arabiska verbet för att coacha, träna skrivs ﺩَﺭَّﺏَ och uttalas darraba i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺪَﺭِّﺏُ och uttalas yudarribu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet coacha, träna består av de arabiska bokstäverna dal som skrivs och uttalas d, ra som skrivs och uttalas r och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med coacha, träna

Alla bokstäver i coacha, träna

ﺩَﺭَّﺏَ
 
 
ـﺪ
ـﺮ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
dal
d
ra
r
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för coacha, träna består av: Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺩَﺭَّﺏَ och uttalas darraba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för coacha, träna

fa33ala blir darraba

Vi har sett att det arabiska ordet för coacha, träna skrivs ﺩَﺭَّﺏَ och uttalas darraba. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är d, r och b, blir ordet darraba.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som coacha, träna

Böjningsformer av coacha, träna

dåtid
nutid
han
darraba
ﺩَﺭَّﺏَ
han - dåtid
yudarribu
ﻳُﺪَﺭِّﺏُ
han - nutid
hon
darrabat
ﺩَﺭَّﺑَﺖ
hon - dåtid
tudarribu
ﺗُﺪَﺭِّﺏُ
hon - nutid
jag
darrabtu
ﺩَﺭَّﺑﺖُ
jag - dåtid
'udarribu
ﺃُﺩَﺭِّﺏُ
jag - nutid