Arabiska för förlora

faqada
ﻓَﻘَﺪَ
förlora – dåtid han
yafqidu
ﻳَﻔﻘِﺪُ
förlora – nutid han

Det arabiska verbet för att förlora skrivs ﻓَﻘَﺪَ och uttalas faqada i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻔﻘِﺪُ och uttalas yafqidu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet förlora

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förlora består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, qaf som skrivs och uttalas q och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förlora

Alla bokstäver i förlora

ﻓَﻘَﺪَ
ﻓـ
ـﻘـ
ـﺪ
 
ﻓـ
ـﻘـ
ـﺪ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ـﺪ
 
fa
f
qaf
q
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för förlora består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻘـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﻘَﺪَ och uttalas faqada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för förlora

fa3ala blir faqada

Vi har sett att det arabiska ordet för förlora skrivs ﻓَﻘَﺪَ och uttalas faqada. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är f, q och d, blir ordet faqada.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som förlora

Böjningsformer av förlora

dåtid
nutid
han
faqada
ﻓَﻘَﺪَ
han - dåtid
yafqidu
ﻳَﻔﻘِﺪُ
han - nutid
hon
faqadat
ﻓَﻘَﺪَﺕ
hon - dåtid
tafqidu
ﺗَﻔﻘِﺪُ
hon - nutid
jag
faqadtu
ﻓَﻘَﺪﺕُ
jag - dåtid
'afqidu
ﺃَﻓﻘِﺪُ
jag - nutid