Arabiska för lova

wa3ada
ﻭَﻋَﺪَ
lova – dåtid han
ya3idu
ﻳَﻌِﺪُ
lova – nutid han

Det arabiska verbet för att lova skrivs ﻭَﻋَﺪَ och uttalas wa3ada i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻌِﺪُ och uttalas ya3idu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet lova består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, ayn som skrivs och uttalas 3 och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med lova

Alla bokstäver i lova

ﻭَﻋَﺪَ
ﻋـ
ـﺪ
 
ﻋـ
ـﺪ
 
ـﻮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
 
waw
w
ayn
3
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för lova består av: Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻭَﻋَﺪَ och uttalas wa3ada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för lova

fa3ala blir wa3ada

Vi har sett att det arabiska ordet för lova skrivs ﻭَﻋَﺪَ och uttalas wa3ada. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är w, 3 och d, blir ordet wa3ada.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som lova

Böjningsformer av lova

dåtid
nutid
han
wa3ada
ﻭَﻋَﺪَ
han - dåtid
ya3idu
ﻳَﻌِﺪُ
han - nutid
hon
wa3adat
ﻭَﻋَﺪَﺕ
hon - dåtid
ta3idu
ﺗَﻌِﺪُ
hon - nutid
jag
wa3adtu
ﻭَﻋَﺪﺕُ
jag - dåtid
'a3idu
ﺃَﻋِﺪُ
jag - nutid