Arabiska för skärpa

sannana
ﺳَﻨَّﻦَ
skärpa – dåtid han
yusanninu
ﻳُﺴَﻨِّﻦُ
skärpa – nutid han

Det arabiska verbet för att skärpa skrivs ﺳَﻨَّﻦَ och uttalas sannana i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺴَﻨِّﻦُ och uttalas yusanninu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet skärpa består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, nun som skrivs och uttalas n och nun som skrivs och uttalas n. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med skärpa

Alla bokstäver i skärpa

ﺳَﻨَّﻦَ
ﺳـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
ﺳـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
 
sin
s
nun
n
nun
n
 
 
Det arabiska ordet för skärpa består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻨـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻦ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺳَﻨَّﻦَ och uttalas sannana.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av skärpa

dåtid
nutid
han
sannana
ﺳَﻨَّﻦَ
han - dåtid
yusanninu
ﻳُﺴَﻨِّﻦُ
han - nutid
hon
sannanat
ﺳَﻨَّﻨَﺖ
hon - dåtid
tusanninu
ﺗُﺴَﻨِّﻦُ
hon - nutid
jag
sannantu
ﺳَﻨَّﻨﺖُ
jag - dåtid
'usanninu
ﺃُﺳَﻨِّﻦُ
jag - nutid