Arabiska för absorbera

jari3a
ﺟَﺮِﻉَ
absorbera – dåtid han
yajra3u
ﻳَﺠﺮَﻉُ
absorbera – nutid han

Det arabiska verbet för att absorbera skrivs ﺟَﺮِﻉَ och uttalas jari3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺠﺮَﻉُ och uttalas yajra3u. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet absorbera består av de arabiska bokstäverna jim som skrivs och uttalas j, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med absorbera

Alla bokstäver i absorbera

ﺟَﺮِﻉَ
ﺟـ
ـﺮ
 
ﺟـ
ـﺮ
 
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
jim
j
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för absorbera består av: Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺟَﺮِﻉَ och uttalas jari3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för absorbera

fa3ila blir jari3a

Vi har sett att det arabiska ordet för absorbera skrivs ﺟَﺮِﻉَ och uttalas jari3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är j, r och 3, blir ordet jari3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som absorbera

Böjningsformer av absorbera

dåtid
nutid
han
jari3a
ﺟَﺮِﻉَ
han - dåtid
yajra3u
ﻳَﺠﺮَﻉُ
han - nutid
hon
jari3at
ﺟَﺮِﻋَﺖ
hon - dåtid
tajra3u
ﺗَﺠﺮَﻉُ
hon - nutid
jag
jari3tu
ﺟَﺮِﻋﺖُ
jag - dåtid
'ajra3u
ﺃَﺟﺮَﻉُ
jag - nutid