Arabiska för föreviga

khallada
ﺧَﻠَّﺪَ
föreviga – dåtid han
yukhallidu
ﻳُﺨَﻠِّﺪُ
föreviga – nutid han

Det arabiska verbet för att föreviga skrivs ﺧَﻠَّﺪَ och uttalas khallada i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﻠِّﺪُ och uttalas yukhallidu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet föreviga består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, lam som skrivs och uttalas l och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med föreviga

Alla bokstäver i föreviga

ﺧَﻠَّﺪَ
ﺧـ
ـﻠـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﻠـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺪ
 
kha
kh
lam
l
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för föreviga består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻠَّﺪَ och uttalas khallada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av föreviga

dåtid
nutid
han
khallada
ﺧَﻠَّﺪَ
han - dåtid
yukhallidu
ﻳُﺨَﻠِّﺪُ
han - nutid
hon
khalladat
ﺧَﻠَّﺪَﺕ
hon - dåtid
tukhallidu
ﺗُﺨَﻠِّﺪُ
hon - nutid
jag
khalladtu
ﺧَﻠَّﺪﺕُ
jag - dåtid
'ukhallidu
ﺃُﺧَﻠِّﺪُ
jag - nutid