Arabiska för vara odödlig

khalada
ﺧَﻠَﺪَ
vara odödlig – dåtid han
yakhludu
ﻳَﺨﻠُﺪُ
vara odödlig – nutid han

Det arabiska verbet för att vara odödlig skrivs ﺧَﻠَﺪَ och uttalas khalada i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﻠُﺪُ och uttalas yakhludu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vara odödlig består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, lam som skrivs och uttalas l och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vara odödlig

Alla bokstäver i vara odödlig

ﺧَﻠَﺪَ
ﺧـ
ـﻠـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﻠـ
ـﺪ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺪ
 
kha
kh
lam
l
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för vara odödlig består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﻠَﺪَ och uttalas khalada.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av vara odödlig

dåtid
nutid
han
khalada
ﺧَﻠَﺪَ
han - dåtid
yakhludu
ﻳَﺨﻠُﺪُ
han - nutid
hon
khaladat
ﺧَﻠَﺪَﺕ
hon - dåtid
takhludu
ﺗَﺨﻠُﺪُ
hon - nutid
jag
khaladtu
ﺧَﻠَﺪﺕُ
jag - dåtid
'akhludu
ﺃَﺧﻠُﺪُ
jag - nutid