Arabiska för glas-

zujaajiyy
ﺯُﺟَﺎﺟِﻲّ
glas- – maskulinum singular

Det arabiska ordet för glas- uttalas zujaajiyy och skrivs ﺯُﺟَﺎﺟِﻲّ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns glas- i:

zujaajiyya
ﺯُﺟَﺎﺟِﻴَّﺔ
glas- – femininum singular
Ordklass: adjektiv. Mönster: verbalnomen

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet glas- består av de arabiska bokstäverna zayn som skrivs och uttalas z, jim som skrivs och uttalas j och jim som skrivs och uttalas j. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med glas-

Alla bokstäver i glas-

ﺯُﺟَﺎﺟِﻲّ
ﺟـ
ـﺎ
ﺟـ
ـﻲ
 
ﺟـ
ـﺎ
ﺟـ
ـﻲ
 
ـﺰ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ـﺎ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
 
zayn
z
jim
j
alef
jim
j
ya
y
 
 
Det arabiska ordet för glas- består av: Bokstaven zayn som skrivs ﺯ och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen u som skriv som tecknet ُ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ (här som ـﻲ ) och uttalas y. Ordet skrivs därför ﺯُﺟَﺎﺟِﻲّ och uttalas zujaajiyy.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver