Arabiska för sparka

rakala
ﺭَﻛَﻞَ
sparka – dåtid han
yarkulu
ﻳَﺮﻛُﻞُ
sparka – nutid han

Det arabiska verbet för att sparka skrivs ﺭَﻛَﻞَ och uttalas rakala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺮﻛُﻞُ och uttalas yarkulu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet sparka består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, kaf som skrivs och uttalas k och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med sparka

Alla bokstäver i sparka

ﺭَﻛَﻞَ
ﻛـ
ـﻞ
 
ﻛـ
ـﻞ
 
ـﺮ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
ra
r
kaf
k
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för sparka består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻞ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻛَﻞَ och uttalas rakala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för sparka

fa3ala blir rakala

Vi har sett att det arabiska ordet för sparka skrivs ﺭَﻛَﻞَ och uttalas rakala. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är r, k och l, blir ordet rakala.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som sparka

Böjningsformer av sparka

dåtid
nutid
han
rakala
ﺭَﻛَﻞَ
han - dåtid
yarkulu
ﻳَﺮﻛُﻞُ
han - nutid
hon
rakalat
ﺭَﻛَﻠَﺖ
hon - dåtid
tarkulu
ﺗَﺮﻛُﻞُ
hon - nutid
jag
rakaltu
ﺭَﻛَﻠﺖُ
jag - dåtid
'arkulu
ﺃَﺭﻛُﻞُ
jag - nutid