Arabiska för spendera

Sarafa
ﺻَﺮَﻑَ
spendera – dåtid han
yaSrifu
ﻳَﺼﺮِﻑُ
spendera – nutid han

Det arabiska verbet för att spendera skrivs ﺻَﺮَﻑَ och uttalas Sarafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺼﺮِﻑُ och uttalas yaSrifu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet spendera består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ra som skrivs och uttalas r och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med spendera

Alla bokstäver i spendera

ﺻَﺮَﻑَ
ﺻـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ـﺮ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
Sad
S
ra
r
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för spendera består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﺮَﻑَ och uttalas Sarafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för spendera

fa3ala blir Sarafa

Vi har sett att det arabiska ordet för spendera skrivs ﺻَﺮَﻑَ och uttalas Sarafa. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är S, r och f, blir ordet Sarafa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som spendera

Böjningsformer av spendera

dåtid
nutid
han
Sarafa
ﺻَﺮَﻑَ
han - dåtid
yaSrifu
ﻳَﺼﺮِﻑُ
han - nutid
hon
Sarafat
ﺻَﺮَﻓَﺖ
hon - dåtid
taSrifu
ﺗَﺼﺮِﻑُ
hon - nutid
jag
Saraftu
ﺻَﺮَﻓﺖُ
jag - dåtid
'aSrifu
ﺃَﺻﺮِﻑُ
jag - nutid