Arabiska för förmultna

sawwasa
ﺳَﻮَّﺱَ
förmultna – dåtid han
yusawwisu
ﻳُﺴَﻮِّﺱُ
förmultna – nutid han

Det arabiska verbet för att förmultna skrivs ﺳَﻮَّﺱَ och uttalas sawwasa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺴَﻮِّﺱُ och uttalas yusawwisu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förmultna består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, waw som skrivs och uttalas w och sin som skrivs och uttalas s. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förmultna

Alla bokstäver i förmultna

ﺳَﻮَّﺱَ
ﺳـ
ـﻮ
 
ﺳـ
ـﻮ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ـﻮ
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
 
sin
s
waw
w
sin
s
 
 
Det arabiska ordet för förmultna består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven sin som skrivs ﺱ och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺳَﻮَّﺱَ och uttalas sawwasa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förmultna

dåtid
nutid
han
sawwasa
ﺳَﻮَّﺱَ
han - dåtid
yusawwisu
ﻳُﺴَﻮِّﺱُ
han - nutid
hon
sawwasat
ﺳَﻮَّﺳَﺖ
hon - dåtid
tusawwisu
ﺗُﺴَﻮِّﺱُ
hon - nutid
jag
sawwastu
ﺳَﻮَّﺳﺖُ
jag - dåtid
'usawwisu
ﺃُﺳَﻮِّﺱُ
jag - nutid