Arabiska för fokusera, koncentrera, rikta

rakkaza
ﺭَﻛَّﺰَ
fokusera, koncentrera, rikta – dåtid han
yurakkizu
ﻳُﺮَﻛِّﺰُ
fokusera, koncentrera, rikta – nutid han

Det arabiska verbet för att fokusera, koncentrera, rikta skrivs ﺭَﻛَّﺰَ och uttalas rakkaza i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﻛِّﺰُ och uttalas yurakkizu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet fokusera, koncentrera, rikta består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, kaf som skrivs och uttalas k och zayn som skrivs och uttalas z. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med fokusera, koncentrera, rikta

Alla bokstäver i fokusera, koncentrera, rikta

ﺭَﻛَّﺰَ
ﻛـ
ـﺰ
 
ﻛـ
ـﺰ
 
ـﺮ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ـﺰ
 
ra
r
kaf
k
zayn
z
 
 
Det arabiska ordet för fokusera, koncentrera, rikta består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻛَّﺰَ och uttalas rakkaza.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för fokusera, koncentrera, rikta

fa33ala blir rakkaza

Vi har sett att det arabiska ordet för fokusera, koncentrera, rikta skrivs ﺭَﻛَّﺰَ och uttalas rakkaza. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är r, k och z, blir ordet rakkaza.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som fokusera, koncentrera, rikta

Böjningsformer av fokusera, koncentrera, rikta

dåtid
nutid
han
rakkaza
ﺭَﻛَّﺰَ
han - dåtid
yurakkizu
ﻳُﺮَﻛِّﺰُ
han - nutid
hon
rakkazat
ﺭَﻛَّﺰَﺕ
hon - dåtid
turakkizu
ﺗُﺮَﻛِّﺰُ
hon - nutid
jag
rakkaztu
ﺭَﻛَّﺰﺕُ
jag - dåtid
'urakkizu
ﺃُﺭَﻛِّﺰُ
jag - nutid