Arabiska för sky

jafaa
ﺟَﻔَﺎ
sky – dåtid han
yajfuu
ﻳَﺠﻔُﻮ
sky – nutid han

Det arabiska verbet för att sky skrivs ﺟَﻔَﺎ och uttalas jafaa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺠﻔُﻮ och uttalas yajfuu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet sky består av de arabiska bokstäverna jim som skrivs och uttalas j, fa som skrivs och uttalas f och waw som skrivs och uttalas w. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med sky

Alla bokstäver i sky

ﺟَﻔَﺎ
ﺟـ
ـﻔـ
ـﺎ
 
ﺟـ
ـﻔـ
ـﺎ
 
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﺎ
 
jim
j
fa
f
alef
 
 
Det arabiska ordet för sky består av: Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻔـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﺟَﻔَﺎ och uttalas jafaa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av sky

dåtid
nutid
han
jafaa
ﺟَﻔَﺎ
han - dåtid
yajfuu
ﻳَﺠﻔُﻮ
han - nutid
hon
jafat
ﺟَﻔَﺖ
hon - dåtid
tajfuu
ﺗَﺠﻔُﻮ
hon - nutid
jag
jafawtu
ﺟَﻔَﻮﺕُ
jag - dåtid
'ajfuu
ﺃَﺟﻔُﻮ
jag - nutid