Arabiska för ta parti

shaaya3a
ﺷَﺎﻳَﻊَ
ta parti – dåtid han
yushaayi3u
ﻳُﺸَﺎﻳِﻊُ
ta parti – nutid han

Det arabiska verbet för att ta parti skrivs ﺷَﺎﻳَﻊَ och uttalas shaaya3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺸَﺎﻳِﻊُ och uttalas yushaayi3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet ta parti består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, ya som skrivs och uttalas y och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med ta parti

Alla bokstäver i ta parti

ﺷَﺎﻳَﻊَ
ﺷـ
ـﺎ
ﻳـ
ـﻊ
 
ﺷـ
ـﺎ
ﻳـ
ـﻊ
 
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ـﺎ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
shin
sh
alef
ya
y
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för ta parti består av: Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ya som skrivs ﻱ (här som ﻳـ ) och uttalas y och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺷَﺎﻳَﻊَ och uttalas shaaya3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av ta parti

dåtid
nutid
han
shaaya3a
ﺷَﺎﻳَﻊَ
han - dåtid
yushaayi3u
ﻳُﺸَﺎﻳِﻊُ
han - nutid
hon
shaaya3at
ﺷَﺎﻳَﻌَﺖ
hon - dåtid
tushaayi3u
ﺗُﺸَﺎﻳِﻊُ
hon - nutid
jag
shaaya3tu
ﺷَﺎﻳَﻌﺖُ
jag - dåtid
'ushaayi3u
ﺃُﺷَﺎﻳِﻊُ
jag - nutid