Arabiska för magra

naHufa
ﻧَﺤُﻒَ
magra – dåtid han
yanHufu
ﻳَﻨﺤُﻒُ
magra – nutid han

Det arabiska verbet för att magra skrivs ﻧَﺤُﻒَ och uttalas naHufa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻨﺤُﻒُ och uttalas yanHufu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet magra består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, Ha som skrivs och uttalas H och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med magra

Alla bokstäver i magra

ﻧَﺤُﻒَ
ﻧـ
ـﺤـ
ـﻒ
 
ﻧـ
ـﺤـ
ـﻒ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
nun
n
Ha
H
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för magra består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ـﺤـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen u som skriv som tecknet ُ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻧَﺤُﻒَ och uttalas naHufa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för magra

fa3ula blir naHufa

Vi har sett att det arabiska ordet för magra skrivs ﻧَﺤُﻒَ och uttalas naHufa. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ula där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ula och ordets rotbokstäver är n, H och f, blir ordet naHufa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som magra

Böjningsformer av magra

dåtid
nutid
han
naHufa
ﻧَﺤُﻒَ
han - dåtid
yanHufu
ﻳَﻨﺤُﻒُ
han - nutid
hon
naHufat
ﻧَﺤُﻔَﺖ
hon - dåtid
tanHufu
ﺗَﻨﺤُﻒُ
hon - nutid
jag
naHuftu
ﻧَﺤُﻔﺖُ
jag - dåtid
'anHufu
ﺃَﻧﺤُﻒُ
jag - nutid