Arabiska för utsmycka

washshaHa
ﻭَﺷَّﺢَ
utsmycka – dåtid han
yuwashshiHu
ﻳُﻮَﺷِّﺢُ
utsmycka – nutid han

Det arabiska verbet för att utsmycka skrivs ﻭَﺷَّﺢَ och uttalas washshaHa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻮَﺷِّﺢُ och uttalas yuwashshiHu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet utsmycka består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, shin som skrivs och uttalas sh och Ha som skrivs och uttalas H. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med utsmycka

Alla bokstäver i utsmycka

ﻭَﺷَّﺢَ
ﺷـ
ـﺢ
 
ﺷـ
ـﺢ
 
ـﻮ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
 
waw
w
shin
sh
Ha
H
 
 
Det arabiska ordet för utsmycka består av: Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ـﺢ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻭَﺷَّﺢَ och uttalas washshaHa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av utsmycka

dåtid
nutid
han
washshaHa
ﻭَﺷَّﺢَ
han - dåtid
yuwashshiHu
ﻳُﻮَﺷِّﺢُ
han - nutid
hon
washshaHat
ﻭَﺷَّﺤَﺖ
hon - dåtid
tuwashshiHu
ﺗُﻮَﺷِّﺢُ
hon - nutid
jag
washshaHtu
ﻭَﺷَّﺤﺖُ
jag - dåtid
'uwashshiHu
ﺃُﻭَﺷِّﺢُ
jag - nutid